Wij helpen u
graag verder!
ERP Food Suite
Dé ERP oplossing voor de voeding
Vaak bestaan producten uit zeer veel ingrediënten, die in verschillende bewerkingsstappen worden verwerkt. Dit leidt direct tot een complexe planning. Hoe zorgt u ervoor dat producten op tijd bij de klant komen, zonder een (te) grote eindvoorraad of lange levertijden?
Plannen is en blijft voorspellen. Van aantallen, doorlooptijd, omsteltijden, levertijden van leveranciers én capaciteit. Een planning zal daarom vrijwel nooit perfect zijn. Er zijn te veel factoren die de planning kunnen verstoren. Het aantal mogelijke verstoringen dat kan optreden beperken kan wél. Het gaat dan als zaken als:
Dergelijke verstoringen kunnen voor een heel groot deel worden voorkomen door een slimme procesinrichting. Hoe in de toekomst spoedopdrachten, of uitval uw planning niet meer verstoren vraagt u zich af? Met Lean, QRM, een lage Work in Progress, cross-training, et cetera kunnen we processen eens stuk robuuster en flexibeler maken.
Naast een zo Lean mogelijke inrichting van uw productie- en kantoorprocessen, is krachtige en gebruiksvriendelijke planningssoftware belangrijk om goed te kunnen plannen.
Aanpassingen in de orders moet u makkelijk kunnen doorvoeren en u moet vooral snel kunnen plannen, zodat de planningshorizon niet onnodig ver naar achter verschuift. Met MRP en de Visual Scheduler in de Food Suite heeft u de juiste planningstools in handen.
Met A.B. Process Control ziet men in de productie op touchscreens direct wat er moet worden gemaakt. En de planning krijgt direct informatie terug van de werkvloer. Zo ziet u direct de status van elke productieorder. Uren en verbruik hoeven niet meer overgetypt te worden en orders worden direct gereed gemeld, zodat de voortgang en voorraad altijd up-to-date is.
Met Material Requirements Planning (MRP) zorgt u dat alle grondstoffen voorradig zijn: